1.17 Caves & Cliffs Part 1

1.17 Caves & Cliffs Part 1

Mojang heeft vorige week de Minecraft Caves and Cliffs Part 1 update uitgebracht. De update bevat het grootste aantal nieuwe blokken ooit ook zijn er nieuwe mobs en veel technische veranderingen. In deze blog post krijg je het belangrijkste nieuws te zien & lees je hoe je mee kan doen met onze nieuwste winactie!

Goats

De goat is een nieuwe passive mob. Met 5 hartjes of health.
Goats spawnen in mountains in groepen van 2 tot 3, ook is er een kleine kans dat er een screaming goat spawned. Deze goat heeft een speciaal geluid. Goats hebben ook een speciale kracht dat ze af en toe een enorme sprong kunnen nemen. Ook zullen goats willekeurige mobs en spelers rammen met een enorme knockback. Screaming goats doen dit nog vaker dan normale geiten. Goats kunnen getemt worden met wheat en met een bucket kan je melk van ze krijgen.

Axolotls

Diep in het water kan je nu axolotls vinden. Deze schattige dieren komen voor in vijf kleuren: roze, bruin, geel, cyan en blauw. Axolotls worden je beste vrienden, je kan ze dan ook oppakken met een emmer en daarna plaatsen om squids, fish en guardians aan te laten vallen.

Amethyst

Dit nieuwe materiaal kan je alleen vinden diep onder de grond in Amethyst Geodes. Door de amethysts clusters te minen krijg je amethyst shards. Met deze shards kan je tinted glass en een spyglass (verrekijker) maken.

Koper

In de vorige update kregen we netherite, en nu worden we weer verrast met een nieuwe ore, namelijk copper. Je kan deepslate copper ores & copper ores vinden tussen y-coördinaat 0 en 96. Het vaakst komt copper voor op y-coördinaat 47/48. Met copper kunnen clock of copper & lightning rods gemaakt worden. Als je een block of copper lang buiten laat staan verandert het langzaam van een oranje naar groene kleur.

Deepslate & dripstone

Door veel bouwers wordt dit het beste uit deze update genoemd. Wij kijken dan ook uit om te zien wat jullie bouwen met deze nieuwe grijze en zwarte blokken.
Deepslate zal je in 1.17 verspreid vinden in de grond net zoals diorite en andesite.
Dripstone daarin tegen zal je vinden in caves met stalactieten, stalagmieten, of stalagnaten er boven of onder.

Candles

Dit is misschien wel een van de meest aangevraagde bouw blokken ooit in Minecraft en hier zijn ze eindelijk: candles. Ze komen in 17 kleuren en je kan ze aansteken met een flint and steel. Uit maken kan weer met je hand of water.
De candles worden gemaakt met beeswax en kunnen ook op cakes geplaatst worden. Net zoals seapickles kunnen candles gestacked worden, zo kan je er een, twee, drie of vier op een blok hebben.

Giveaway (afgelopen)

We zijn erg benieuwd naar wat jullie allemaal gaan bouwen in de nieuwe 1.17 update! Post een foto van jouw nieuwste creatie op Instagram, tag ons (@planetnodenl) en maak kans op een gratis 3GB Minecraft server voor 2 maanden!